Senast det begav sig här på bloggen så skrev vi om badrummet och konst i badrummet, hur man kan få det att se bättre ut. Badrummet är ett tema vi tänkte fortsätta med här, för det är ett ämne som det finns mycket att säga om. Många badrum i Sverige är eftersatta och det krävs inte mycket för att höja dem både ett och två snäpp, någonting som vi ju gav exempel på senast. Men det finns mycket mer som man kan göra för att förbättra badrummet. En del saker är små detaljer, som vi skrev om förra gången, men för den som vill kosta på sig lite mer finns det flera olika saker som kan göras, och en av de saker som kan göra störst skillnad är en duschdörr.

Duschdörrar på modet

Duschdörrar är på modet nu. Fler och fler ser fördelen med en duschdörr i badrummet och det finns mängder med olika varianter att välja mellan. Oavsett hur ens badrum ser ut så kommer det att finnas ett alternativ som passar. Varför det är på det viset är lite oklart, men trenden är tydlig. Kanske beror det på att det gör att badrummet känns lite mer påkostat och lyxigt, som en plats där man inte bara tvättar, rakar sig och fixar med make-up. En plats som verkligen är en integrerad del av bostaden. I vilket fall som helst så är det en väldigt tydlig trend och vi tror att den kommer att hålla i sig.

Flera fördelar med duschdörr

En duschdörr innebär flera fördelar för badrummet. Det gäller både rent praktiskt och ur estetisk synvinkel och det är självklart ett av skälen till att det börjar bli så populärt att skaffa sig en. Speciellt gäller det duschdörrar i glas, vilket är det absolut vanligaste alternativet. Sådana finns att få både helt genomskinliga eller med begränsad insyn, exempelvis frostat glas. Oavsett vilket så kommer en duschdörr att ge flera olika fördelar. Några av dessa fördelar är:

Bättre ljus. En duschdörr i glas gör badrummet ljusare.
Mindre stänk. Med en duschdörr så håller sig vattnet i duschen och ingen annan stans.
Utseende. En duschdörr ser bra ut och kan enkelt bli en del av helheten.
Avskildhet. Med en duschdörr blir duschutrymmet mer privat.
Utrymme. Med en duschdörr i glas kommer badrummet att kännas större.

Det finns givetvis fler fördelar med en duschdörr, men dessa är de som oftast brukar nämnas. Vad gäller nackdelar så är det främst priset, även om det inte är så högt; man kan komma undan med ett par tusenlappar och vill man gå upp ytterligare någon eller några tusenlappar kan man i princip välja vad man vill.

Bra duschdörrar

Det är heller inte speciellt svårt att hitta bra duschdörrar, i och med att dess popularitet ökar. Själva rekommenderar vi gärna Bygghemma, du kan se deras bra duschdörrar här, eftersom de har ett bra utbud och priserna är låga. För dig som vill ta ditt badrum till nästa nivå så är det ett väldigt bra ställe att börja på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation